KEN HENSLEY:

The Ken Hensley Story - BLOOD ON THE HIGHWAY

(Politur/Membran 2007)

 

Uriah Heepin entinen biisintekijä ja musiikillinen johtaja Ken Hensley piti välillä pitkään taukoa musiikin tekemisestä mutta on viimeisen kymmenen vuoden aikana aktivoitunut ja julkaissut useita albumeja. 25. toukokuuta ilmestynyt Blood On The Highway ei ole kuitenkaan normaali soololevy vaan omaelämäkerrallinen teemalevy jolla hän käy läpi koko musiikillisen uransa eri vaiheet.

 

Jo tätä ennen Hensley on levyttänyt omiin elämänkokemuksiinsa perustuvia tekstejä ja tälle levylle onkin mukaan otettu uudet versiot muutamasta vanhasta kappaleesta jotka sanoituksiltaan sopivat levyn teemaan. Suurin osa on kuitenkin uusia varta vasten tälle levylle sävellettyjä kappaleita.

 

Aiemmilla levyillään Hensley on hoitanut kaikki lauluosuudet itse mutta Blood On The Highwaylla on mukana useita vierailevia laulusolisteja: norjalainen Jorn Lande (ex-Company Of Snakes, Masterplan jne.), entinen Trapeze, Deep Purple ja Black Sabbath- mies Glenn Hughes, Uriah Heepin entinen laulaja John Lawton ja englantilainen Eve Gallagher.

 

Hensley debytoi myös kirjailijana: myöhemmin kesällä julkaistaan omaelämäkerta When Too Many Dreams Come True. Suomeen hän tulee yhtyeineen esiintymään heinäkuun 13. Ilovaarirockiin Joensuuhun. Tämän levyn kokoonpanoa ei kiertueella kuitenkaan nähdä vaan Joensuuhun Hensley tulee vakiobändillään jossa laulajana toimii äskettäin Islantia Helsingin Euroviisuissa edustanut Eirikur Hauksson.

 

Ken Hensleyn viralliset sivut: www.ken-hensley.com

Levy-yhtiön sivut: www.membran.net