KEN HENSLEYN SUOMEN KIERTUE TIEDOTE

Uriah Heep -yhtyeen entinen pomo Ken Hensley tulee jälleen kiertueelle Suomeen.

Uriah Heephän oli ensimmäisiä 70-luvun alun legendaarisia heavyrockbändejä ja kuului aikoinaan Suomessa suosituimpiin yhtyeisiin. Hensley oli orkesterin kosketinsoittaja/kitaristi ja musiikillinen johtaja ensimmäiset kymmenen vuotta perustamisesta v. 1970 alkaen. Hän sävelsi suurimman osan kappaleista, mm. kaikki isoimmat hitit kuten Easy Livin', Stealin', July Morning, Look At Yourself ja Lady In Black joista kaksi viimeksimainittua hän jopa lauloi itse.

Hensley erosi v. 1980 keskittyäkseen soolouraansa mutta lopetti soittamisen ja vetäytyi kokonaan julkisuudesta sen jälkeen kun Heepin alkuperäinen laulaja David Byron kuoli päihteisiin v. 1985. Hensley teki paluun musiikin pariin pitkän tauon jälkeen vuonaa 1999 julkaisemalla omalla levymerkillään albumin A Glimpse Of Glory joka oli hänen ensimmäinen sooloalbuminsa sitten v. 1981. Jatkoa seurasi vuonna 2002 levyllä Running Blind ja ensimmäisellä soolokiertueelle yli kahteenkymmeneen vuoteen. Kiertue alkoi Suomesta seisemällä konsertilla ja jatkui siitä eteenpäin muihin Pohjoismaihin ja muualle Eurooppaan.

Suomen keikat olivat samalla ensimmäiset julkiset esiintymiset uudelle yhtyeelle joka totteli nimeä Free Spirit. Kokoonpanossa soittivat aikaisemmin mm. Wishbone Ashin, Gary Mooren ja B. B. Kingin kanssa soittanut basisti Andy Pyle, John Wettonin kanssa yhteistyötä tehnyt kitaristi Dave Kilminster sekä rumpali Pete Riley. Hensley itse lauloi sekä soitti urkuja, pianoa ja kitaraa. Kiertueen ohjelmistoon kuului sekä Hensleyn soolotuotantoa että vanhoja Uriah Heepin hittejä ja pitkästa aikaa tarjoutui mahdollisuus kuulla Uriah Heepin Suomessa kenties tunnetuin kappale Lady In Black livenä alkuperäisen laulajan esittämänä (kappalehan tuli aikoinaan erittäin suosituksi Suomessa Lemon-yhtyeen tekemänä cover-versiona nimellä Nainen tummissa).


Takaisin pääsivulle