OMAT KUVAT NÄYTTELY POSTIMUSEOSSA


I N E N G L I S H"Look At Yourself"


TAKAISIN

EAGER TO PLEASE POSTIMERKKI

Suomessa on ollut mahdollista jo parin vuoden ajan teettää haluamansa laisia postimerkkejä omista valokuvista, piirroksista tai muista aiheista. Heikki Kyllästinen sai kesällä 2005 idean teettää Ken Hensley -aiheinen merkki. Kuvaksi valittiin Eager To Please lp koska viime vuonna tuli kuluneeksi 30 vuotta tuon albumin julkaisusta.

Postimuseossa Helsingin Pääpostissa avattiin 6.9. "Omat kuvat" näyttely jossa esitellään näitä ihmisten teettämiä merkkejä ja mukana on tietysti myös "Eager To Please" merkki. Omakuvapostimerkkejä tähän mennessä teetetty lähes kaksi miljoonaa ja erilaisia kuvia on n. 15 000. Näyttelyssä on esillä runsaat 600 merkkiä.

Tässä suora Suomen Postin nettisivuilta osoitteesta http://www.posti.fi/postimuseo/vaihtuvatnayttelyt/omatkuvat/:
"Omakuvapostimerkeissä erilaisten aiheiden kirjo on ollut monipuolinen. Suosikkiaiheita ovat olleet omat kasvokuvat, kotieläimet, vauvat, ylioppilaat tai muut valmistuneet. Myös kihlautuneet tai avioituneet ovat ottaneet merkin omakseen. Luonto ja erilaiset rakennukset ovat olleet myös suosittuja aiheita. Näyttelyn omakuvapostimerkeissä tunnetuimpia kasvoja ovat Matti Nykänen, Ilmari Kianto, Helmut Lotti ja Uriah Heep –yhtyeen kosketinsoittajana ja kitaristina toiminut Ken Hensley."

Tässä muutamia ottamiani kuvia näyttelystä jossa "Eager To Please" merkki on nähtävillä Matti Nykäsen ja Leonard Cohenin välissä (tämän merkin teetti suomalainen fani Cohenin 70-vuotispäivän kunniaksi):